lauantai 6. huhtikuuta 2013

Puutarha

Villa Auroran puutarha

Kukkiva 1478 m2 harjurinne. Villa Auroran puutarha on kuivaan harjurinteeseen 2005 perustettu rehevä ja persoonallinen puutarha. Puutarhan erilaiset tilat, kasvillisuus ja piharakennukset muodostavat mielenkiintoisen ja kutsuvan kokonaisuuden.

Puutarhassa on yhdistelty japanilaisia ja roomalaisia vaikutteita lapsillekin soveltuvassa muodossa. Puutarhan monimuotoisuus ja kerroksellisuus vetoaa eläimiin ja hyönteisiin.
Puutarhan kasvillisuuden perustan luovat erilaiset havut, heinät, saniaiset ja kuivuutta kestävät perennat. Keväisin kukkivat tulppaanit, narsissit ja hyasintit yhdessä kevätkaihon, lemmikin, vuokkojen, esikoiden ja belliksien kanssa. Alkukesällä on kukkivien puiden ja sammalleimujen vuoro. Kesällä nautitaan pionien, kurjenpolvien ja kellokukkien loistosta. Syksyllä upeat hortenssiat sekä päivänhatut ilahduttavat puutarhassa liikkujaa.


Tässä blogissa seurataan puutarhan tapahtumia vuoden aikojen mukaan ja ihaillaan puutarhassa tapahtuvia kasvun ihmeitä.Avoimet puutarhat -päivä 4.8.2013


Lämmin kiitos kaikille Villa Auroran puutarhassa vierailleille sekä meitä äänestäneille. Villa Auroran puutarha valittiin Uudenmaan B-lohkon Innostavimmaksi kotipuutarhaksi 2013. Päivän aikana puutarhassamme vieraili noin 200 innokasta kävijää. Päivän aikana käytiin monta kiinnostavaa keskustelua, kuultiin lukemattomia hyviä kysymyksiä, jaettiin auliisti vinkkejä ja kokemuksia sekä nautittiin upeasta säästä ja puutarhan ihmeistä.
Palkintolapio 
"Innostavin kotipuutarha 2013"


Tasatunnein pidetyt puutarhakierrokset olivat 
suosittuja koko päivän.


Kierroksen jälkeen maistuivat kahvilan herkut, joista 
tässä tosin vain virkatut mallit opastamassa kahvilaan.


Näkymä juoksupergolastaPuutarhapäivänä kukkivat hortenssiat

Leikkimökki Villa Sofia
Kasvien vieressä olevat kyltit kertoivat kasvin nimen ja 
näyttivät kasvin kukan kuvan ja värin.

Talon sisääntulon istutukset.Kukkaistutuksissa lentelivät Hollannin reissulta tuodut
mekaaniset perhoset, jotka toimivat auringonvalon avulla. 

Yleisnäkymä etupihalta


4 kommenttia:

 1. Kirjoittelin blogiini visiitistä upeaan puutarhaasi, toivottavasti et pahastu kuvien julkaisusta. :) http://kujeitaryytimaalla.blogspot.fi/2013/08/avoimet-puutarhat-2013-villa-aurora.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ihanasta palautteesta. Ei meillä ole mitään sitä vastaan, että julkaisit kuviasi. Valokuvata sai vapaasti, ideoitahan olikin tarkoitus metsästää Avoimissa puutarhoissa. Todella hienoja kuvia olit ottanut. Olen päivittämässä blogia heti kun vain kerkeän. Kuvaan jatkuvasti puutarhassani eli luvassa on myös ruskakuvia. Lupasin laittaa myös blogiin kasvilistan, kunhan saan sen täydennettyä loppuun asti. Jännittävää laskea montako eri kasvia puutarhassani kasvaa.

   Poista
 2. Ihanaa löysin tieni tänne blogiisi! Häärin tässä muutaman kilometrin päässä teiltä ja harmittaa niin vietävästi kun en päässyt elokuussa käymään avoimissa puutarhoissa:( Toivottavasti kuitenkin avaatte ihanan puutarhanne taas ensi vuonna, nythän se päivä onkin jo kesäkuussa! Tervetuloa katsastamaan Mamman puutarhaa, me ollaan nyt rakennettu tätä nelisen vuotta ja vasta ihan alussa ollaan, mutta into on kova;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset viestistä. En ollutkaan huomannut, että uusi Avoimet puutarhat päivä on jo valittu. Täytyy laittaa se heti kalenteriin. :) Suurella todennäköisyydellä olemme auki silloin. Täytyy vielä varmistaa muun perheen kalenterit. Puutarhani näyttääkin erilaiselta kesäkuussa. Kun vielä ehtisin päivittää blogiani. Otin paljon kuvia syksyllä ja pitäisi vain löytää sopiva rako laittaa kuvat blogiin. Kiitokset kutsusta. On aina mukava nähdä muiden puutarhoja ja ideoita.

   Poista